Kat i græsk stil – Louis Wain plakat

Kat i græsk stil - Louis Wain plakat

Den psykedeliske kat på plakaten er en af Louis Wains mange katte. Wain er kendt og elsket for sine illustrationer af katte. På hans tidlige kattebilleder er kattene antropomorfe, det vil sige at de opfører sig som mennesker. Han senere billeder som katten på denne plakat tilhører, handler mere om at indfange og portrættere kattens essens eller energi.

Louis Wain var diagnosticeret med skizofreni og tilbragte en del år af sit liv som beboer på et hjem for psykisk syge. Katten med de stærke farver og dekorative mønstre minder måske om en illustration af et trip, og det kan der være en grund til. Hans psykiater eksperimenterede med at give sine klienter ekstrakter udvundet af kaktusser, som kan give hallucinationer og alternative synsoplevelser.

Louis Wain daterede ikke sine billeder. Vi ved ikke om katten på plakaten med sine fragtale former er et produkt af psykiaterens eksperimenter, eller Louis Wains evne til at indfange essensen af kattens væsen.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Louis Wain
  • Originalt Medie: Gouache på papir
  • År: 1925-1939
  • Kilde: Wellcome Collection
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir