Liggende plakater

Viser 1–16 af 25 resultater

Viser 1–16 af 25 resultater

Liggende plakater er plakater, som har en større bredde end højde. Formatet kan kaldes flere forskellige ting. Når billedet er i landskabsformat kan man sige at det ligger ned. Hvis du tænker på din mobil så svarer det til bredformat videoer, hvor du er nødt til at vende din telefon for at se den ordentligt.

Plakater i bredformat

Bredformat er altså et andet begreb som du kan bruge om billeder og plakater, der ligger ned. Tænk på et billede som plakaten med den store bølge, hvor Fuji-bjerget ses i horisonten mens havet holder fiskernes skæbne i sine hænder. Horisontal er nøgleordet her, for når du prøver at fange hele horisonten, får du et liggende format.

Horisontale billeder til din gallerivæg

Mange tænker ikke på horisontale eller vandrette plakater når de finder billeder til en gallerivæg, og det er faktisk en skam. Du kan opnå en spændende og inspirerende gallery wall ved at blande formaterne, så du både har bredformat og højformat billeder sammen. Ved at brug forskellige størrelser og formater kan du både opnå et mere dynamisk udtryk og skabe en visuel sammenhæng.

De liggende plakater findes i samme mål som dem, der er på højkant. Det vil sige i målene 40×30 cm, 70×50 cm og 100×70 cm. De rammer du kan købe fungerer også på ”den anden led” så du kan vælge mellem alle de tilgængelige rammer for at finde det der passer til din indretning. Det betyder at hvis du gerne vil have dine horisontale plakater rammet ind, kan det sagtens lade sig gøre, uden at det kræver en ekstra indsats.

Hvor skal billedet hænge?

Når du forelsker dig i et billede er det altid en god ide at overveje hvordan det passer ind i din indretning. Skal det hænge i stuen eller i soveværelset og matcher det farven på væggen? Mange vælger at hænge et vandret billede over sofaen eller sengen.  En måde at få det til at passe godt ind er ved at vælge en ramme i en farve eller et materiale, der passer til resten af indretningen.