Japanske plakater

Viser 1–16 af 118 resultater

Viser 1–16 af 118 resultater

Japanske plakater har en klassisk skønhed, der passer godt til en skandinavisk indretning og smag.  Plakaterne med de japanske motiver bygger på en lang og stolt tradition, hvor dygtige kunstnere i Japan igennem generationer har arbejdet på at skabe de mest udsøgte værker med stor håndværksmæssig finesse. Hos Aruhana finder du over 100 plakater med originale japanske værker i et unikt udvalg af billeder, du ikke finder andre steder.

Japansk vintage kunst

Vintage motiverne på plakaterne med japanske træsnit fra Taisho perioden og Shin-Hanga bevægelsen, er særligt eftertragtede. De er fra en periode, hvor mange japanske kunstnere havde som mål at forny de traditionelle japanske kunsttryk og udtryksformer og det kom der en lang række klassiske værker ud af.

Shin-hanga og hverdagslivet

Billederne fra Shin-hanga bevægelsen tilhører typisk Ukiyo-e genren – billeder af hverdagslivet.  Motiverne kan være smukke kvinder, landskaber, blomster og dyr og der findes flere undergenrer med hver deres navn og kendetegn.

Ukiyo-e kan oversættes til billeder af den flydende verden. Den verden, der refereres til, er ofte en verden af fornøjelser og hverdagsglæder. Et flygtigt univers, hvor kunsten fanger øjeblikkets særlige skønhed og sætter fokus på de ting der gør livet dejligt.

Tidløs japansk kunst

Kacho-e, som særligt handler om billeder af blomster og fugle, er en populær kategori med mange smukke billeder. En af favoritterne indenfor genren er Ohara Koson, der har en genkendelig stil som virker moderne og tidløs, selvom hans billeder er fra begyndelsen af det tyvende århundrede.

De originale japanske træsnit var populære og fik stor udbredelse fra 1600-tallet og frem. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af det tyvende århundrede blev kunsten også en eksportvare og en del af de store træsnit-mestre oplevede, at deres værker solgte godt i USA og Europa.

Fornyelse og internationalt udsyn

Perioden i slutning af det 19. århundrede bød på stor fornyelse – Der opstod det, der kendes som Shin-hanga bevægelsen, hvor de traditionelle kunstformer blev revitaliseret. Shin hanga står for “nye tryk”  og de dygtige kunstnere og designere tog de gamle kunsthåndværk til sig og skabte et moderne udtryk. Sammen med fremsynede trykkere og forlæggere, stod de bag et internationalt eksporteventyr, som blev verdensomspændende og gav kunstnerne nye muligheder. Blandt andet kunne de rejse ud i verden og studere. Mange af de originale træsnit handles i dag til høje priser og findes på anerkendte kunstmuseer verden over.

Japansk kunst som forbillede

Eksporten af de japanske kunstneres arbejde satte også sine spor i den europæisk kunstverden, hvor der ses tydelige referencer i jugendstilen og ekspressionismen. Tendensen kaldes Japonisme og berømte kunstnere som van Gogh, Degas, Monet og Gauguin har alle ladet sig inspirere af Japan i både motivvalg, farver og stil.

De japanske plakater med arbejder af de gamle mestre oplever en stor fornyet popularitet og dem du finder i webshoppen er særligt udvalgte favoritter. Det er vintage motiver fra kacho-e mesteren Ohara Koson, grafiske landskaber af Watanabe Seitei og plakater med billeder af smukke kvinder af blandt andre Hashiguchi Goyō.