Japansk kunst

Viser 1–16 af 54 resultater

Viser 1–16 af 54 resultater

I Japansk kunst er der en lang og stolt tradition for at frembringe ypperlige værker med stor håndværksmæssig finesse. Vi er særligt interesseret i billedkunsten, hvor ukiyo-e og træsnit optager en stor plads.

Ukiyo-e er billeder af hverdagslivet. Det er en genre indenfor Japansk kunst som afbilder smukke kvinder, skuespillere, sumo-brydere, landskaber, erotik og blomster og dyr. Der er en del undergenrer til Ukiyo-e ,hvor Kacho-e, som særligt handler om billeder af blomster og fugle – og gerne sammen, er en populær kategori med mange smukke billeder.

Ukiyo-e oversættes til billeder af den flydende verden og den verden, der refereres til, er ofte en verden af fornøjelser. Et flygtigt univers, hvor kunsten fanger øjeblikkets særlige skønhed.

De originale japanske træsnit var populære og fik stor udbredelse fra 1600-tallet og frem. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af det tyvende århundrede blev Japansk kunst også en eksportvare og en del af de store træsnit-mestre oplevede, at deres værker solgte godt i USA og Europa.

Eksporten af japansk kunst satte også sine spor i den europæisk kunstverden, hvor der ses tydelige japanske referencer i jugendstilen og ekspressionismen. Berømte kunstnere som van Gogh, Degas, Monet og Gauguin har alle ladet sig inspirere af japansk kunst og træsnit i både motivvalg, farver og stil.

Plakater med japansk kunst oplever en fornyet popularitet og dem du finder i webshoppen er nogle af vores favoritter.