Japanese Folk Toy plakater

Viser alle 9 resultater

Viser alle 9 resultater

Det traditionelle japanske legetøj på plakaterne er sødt, sjovt og overraskende. Det gamle legetøj er ikke kun beregnet til leg. Det er blevet givet med en hensigt om at bringe lykke og godt helbred til barnet og familien. Billederne på plakaterne med legetøj er fra håndtegnede japanske kataloger fra 1890erne og frem til 1930erne.

Det håndlavede legetøj har været udbredt i Japan fra Edo perioden og frem til begyndelsen af det tyvende århundrede. Oprindeligt har legetøjet været lavet af materialer som træ, ler, papir og papmaché og noget af legetøjet bliver stadig fremstillet på samme måde i dag.

Figurerne og håndværket knytter sig til forskellige områder af Japan og kendere af japansk legetøj og håndværk kan se på mønstre og dekorationer hvor hver enkelt figur kommer fra.

Meget af legetøjet er figurer der referer til det japanske horoskop og zenbuddhismen. I det japanske horoskop er der tolv dyr. Horoskopet er baseret på det kinesiske system, hvor der er en 12-års cyklus og hvert dyretegn dækker et helt år. Dyrene i det japanske horoskop er rotte, okse, tiger, kanin, drage, slange, hest, får, abe, hane, hund og vildsvin og du kan finde nogle af dyrene på plakaterne med legetøj.