Ohara Koson

Viser 1–16 af 25 resultater

Viser 1–16 af 25 resultater

Ohara Koson var en mester indenfor japanske træsnit og hans arbejder har opnået ny opmærksomhed og popularitet. Koson er kendt under flere navne og  signaturer, som knytter sig til de forlæggere, der udgav hans arbejder. Hans fødenavn var Ohara Matao, men som træsnit designer har han brugt signaturerne Ohara Hōson, Ohara Shōson og Ohara Koson.

Koson var en del af shin-hanga bevægelsen, der i begyndelsen af det 20. århundrede fornyede og revitaliserede den traditionelle japanske ukiyo-e kunst. Han fulgte den traditionelle vej i forhold til fremstilling og publicering af træsnittene, hvor han arbejdede tæt sammen med de dygtige kunsthåndværkere, som stod for at snitte og trykke værkerne og endelig den forlægger, der var ansvarlig for at publicerede og sælge dem.

Kacho-é billederne af fugle og blomster er blandt de arbejder, der gav Koson størst succes. Under hans samarbejde med forlæggeren Watanabe Shozaburo blev hans træsnit udstillet bredt og han opnåede et stort publikum i USA og Europa. Koson var aktiv indenfor design af træsnit frem til 1935 og hans arbejder findes på museer og i samlinger både i Japan og resten af verden.

Blandt Ohara Koson plakaterne er et af de mest populære værker træsnittet med den hvide påfugl, der stolt og mystisk viser fjerpragten frem.