Shin Bijutsukai Plakater

Viser 1–16 af 28 resultater

Viser 1–16 af 28 resultater

Plakaterne her er motiver der kommer fra det japanske kunstmagasin Shin Bijutsukai. Det var et månedsblad med kunst, der udkom i Kyoto i starten af det 20. århundrede. Det var – oversat fra beskrivelsen i bladet – ”Det nye månedlige magasin med forskellige designs af tidens kendte kunstnere”. Magasinet byder på en helt fantastisk samling af lækre prints og her kan du finde et udvalg af de bedste. Det er plakater med Japanske træsnit med mønstre og motiver, der virker helt moderne selv i dag.

Moderne træsnit af hotte kunstnere

I den samme periode udkom flere forskellige magasiner efter det samme koncept – Moderne træsnit af tidens hotte kunstnere. En del af billederne går igen og er trykt i flere af bladene. Hvert magasin blev sammensat af en kunstnerisk redaktør, der valgte de bedste og mest interessante værker som passede til bladets stil og publikums smag. Trykkene til Shin Bijutsukai blev udvalgt af kunstneren Furuya Korin og han stod også selv bag en del af værkerne.

Populære designmagasiner

Forlæggerne sammensatte og udgav flere bøger og blade med de samme tryk, så en del af dem findes også under titler som Bijutsu Sekai, Designs of Kyoto og The Nippon Collection of Kimono Designs and Patterns. Bijutsu Sekai blev redigeret af en anden kendt kunstner, nemlig Watanabe Seitei.

Shin Bijutsukai og Bijutsu Sekai udkom begge omkring slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Det var i Meiji perioden hvor der var stor økonomisk fremgang i Japan, og der var et marked for de smukke tryk.

Anonyme mesterværker

Trykkene i de her blade er sjældent signeret, så der kan være lidt tvivl om, hvem der egentlig er kunstneren bag. I traditionel japansk kunst arbejdede man med en form for mesterlære – De værker kunstneren producerede blev lavet i stil med mesterens arbejder. Når man var dygtig nok, fik man også skolens eller mesterens navn. Når der er flere kunstnere der for eksempel hedder Korin, er det altså ikke nødvendigvis fordi, de er i familie. Det er et slægtskab der er defineret ved skoling af en mester og indenfor en bestemt stil.