Watanabe Seitei

Viser alle 12 resultater

Viser alle 12 resultater

Watanabe Seitei (Shotei) var en japansk nihonga maler og var en af de første japanske kunstnere som rejste til Europa for at studere vestlig kunst. Han boede og arbejdede i Paris i tre år fra 1878 og frem og opnåede succes og anerkendelse i både Europa og USA.

Seitei startede egentlig med at gå i lære indenfor handel, men forretningssans var ikke hans stærkeste kort, så han begyndte at studere maleri under den historiske maler Kikuchi Yōsai i stedet.

Mange af Watanabe Seiteis arbejder tilhører kacho-é kategorien – billeder af blomster og fugle, og han mestrede håndværket til perfektion. Hans traditionelle motiver er på linje med dem vi ser hos Ohara Koson, men det er dog blandt hans lidt alternative billeder og træsnit vi finder vores favoritter.

Som bidragende redaktør på kunstmagasinet Bijutsu Sekai, der udkom fra 1890 til 1894 skabte han nogle træsnit, der i stil og udtryk skiller sig markant ud. Både fra hans egne perfekte billeder men også i hans samtid. De billeder, der blev trykt i Bijutsu Sekai, har et meget moderne og nutidigt udtryk med en poetisk og rå streg, som ikke søger perfektion. Der er noget wabi-sabi over dem, og mange af motiverne har et markant grafisk udtryk, hvor for eksempel fugle, skyer og træer optræder som stiliserede symboler, og landskab og omgivelser er antydninger, som er åbne for fortolkning.

Vi har valgt nogle af de træsnit af Watanabe Seitei, som vi synes er smukkest og mest interessante. Plakaterne med hans motiver matcher godt til japandi-stilen, der sampler japansk og skandinavisk design.