Samudrika – Indisk Håndlæsnings Plakat

Samudrika - Indisk Håndlæsnings Plakat

Håndlæsning er en ældgammel kunst – det smukke billede med hånden på plakaten er fra 1700-tallet og kommer fra det nordlige Indien. Det er en håndlæsers manual med tegninger af håndens linjer og illustrationer, som viser de tegn og varsler, der kan aflæses med henblik på at kortlægge skæbnen. Håndlæseren har foldet kortet ud på jorden og tilbudt forbipasserende at få et indblik i deres livsvej og fremtid mod et mindre beløb.

Kunsten at læse i hænder kaldes kiromanti og menes at stamme fra Østen. I den vediske tradition indgår både håndlæsning, auralæsning, ansigtslæsning og kropsanalyse i det, der kaldes Samudrika Shastra, ”kendskab til kropstræk”.

PS: Det indiske sol- symbol findes tre steder på plakaten. Da det kan mistolkes, har jeg sløret det på billederne, men det findes på plakaten. I hinduismen, buddhismen og jain-traditionen, står tegnet står for livskraft, lykke og held, og det er blandt de ting, håndlæseren kunne se varsler om af håndens linjer.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Originalt Medie: Blæk på papir
  • År: Ca. 1750
  • Kilde: Hastasāmudrika
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir