Itō Jakuchū plakater

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Ito Jakuchus (Itō Jakuchū) billeder har ofte et næsten surreelt udtryk. Hans smukke plakater er noget helt særligt – De er meget ældre end de ser ud og hans stil minder ikke om andre kunstnere fra hans samtid.

Kunst udenfor tid og sted

Jakuchu levede fra 1716-1800 og mange af hans billeder er fra midten af 1700-tallet. De plakater du finder her er er altså med motiver, der er over 250 år gamle.  Det er næsten ikke til at forstå, for de virker på ingen måde gammeldags eller forældede. Tvært imod. De er uden lige og nærmest tidløse, som om de kommer fra en anden virelighed, og det er den type helt specielle billeder, det er svært at blive træt af.

Den spirituelle forretningsmand

Jakuchu var født ind i en velhavende familie. Hans far drev en markedsplads og med tiden blev Jakuchu selv en del af virksomheden. Rollen som forretningsdrivende gjorde ham rig på materielle goder, men hans sjæl sultede efter noget andet.  Han mødte en zen-munk, der blev hans spirituelle mester og det kom til at forme hans kunstneriske vej på en måde, vi kun kan glædes over i dag.