Kacho-é plakater

Viser 1–16 af 28 resultater

Viser 1–16 af 28 resultater

Japanske træsnit med billeder af blomster og fugle kaldes kacho-é.

Det er en undergenre til ukiyo-e, hvor motiverne hentes i naturen og primært blandt blomster og fugle og de to ting optræder ofte sammen. Kacho-é traditionen stammer oprindeligt fra Kina og dukkede op i Japansk kunst i løbet af det 14. århundrede. Motivuniverset med blomster og fugle udviklede sig til en separat stil i træsnits-genren og det er den, der kaldes kacho-é.

Ny popularitet for blomster og fugle

I shin-hanga bevægelsen, hvor japanske kunstnere i begyndelsen af det tyvende århundrede på initiativ af forlæggeren Watanabe Shozaburo revitaliserede japansk træsnit kunst, fik kacho-é en fornyet popularitet.

Prominente kunstnere i shin-hang bevægelsen, som arbejdede med motiver af blomster og fugle tæller Ito Sozan og Ohara Koson.

Udover blomster og fugle kan motiverne på kacho-é plakater også være insekter og sommerfugle, planter og tang og havdyr som fisk, blæksprutter og muslinger. Aruhanas kacho-é plakater dækker primært det mest populære emne, som er de klassiske motiver med blomster og dyr, hvor fuglene indtager førstepladsen.