Liubov Popova plakater

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Liubov Popova (1889-1924) er en kvindelig kunstner, hvis arbejde har stor indflydelse på den måde vi ser på kunst i dag. Hun ville transformere verden gennem kunsten og som en del af de russiske suprematister redefinerede hun hvad kunst er.

Popova tilsluttede sig Supremus-bevægelsen i 1916 og hendes udgangspunkt var en klassisk uddannelse i tegning og maling. Herfra bevægede hun sig gennem en kubistisk periode over i det, hun omtalte som ”malende arkitektonik”. Hun forenklede udtrykket og udviklede en stil, der fokuserede på stærke og enkle grafiske elementer og kompositioner.

Sideløbende med de grafiske værker designede hun også tekstiler og bøger, og underviste i kunstteori på den russiske stats kunstskole.

Når jeg ser hendes arbejder i dag vil jeg sige, at hun lykkedes i sin mission om at transformere verden – I al fald den del, der er kunstens verden. Ideen om hvad kunst er og kan være, er fundamentalt forandret i forhold til den base Popova og hendes samtidige stod på. Det billedsprog hun var med til at definere og udvikle, genfindes hos kunstnere verden over i dag.