Minhwa Tiger – Koreansk folk-art plakat

Minhwa Tiger - Koreansk folk-art plakat

Minhwa-tigeren på plakaten er et motiv fra den koreanske folke-kunst.

Minhwa er en koreansk kunstform, som er lavet af almindelige mennesker uden en kunstnerisk baggrund og altså ikke professionelle kunstnere. Det er folkekunst eller ”Art Brut”, som har en helt særlig charme.

Motivet med tigeren omgivet af skader har sit udspring i gamle koreanske folkeeventyr. Et af dem lyder nogenlunde sådan her:

Der var engang en sulten tiger, der gik rundt i skoven på udkig efter føde. På sin jagt kommer tigeren til at sidde fast i et mudderhul. Ude af stand til at komme fri, venter tigeren på at der kommer nogen forbi, som kan redde den.

Efter tre dage viser heldet sig for den sultne tiger: En skovhugger kommer tilfældigt forbi, og tigeren tigger ham om at redde sit liv. Den venlige skovhugger får trukket tigeren fri, men det utaknemlige bæst prøver straks på at æde ham. Forskrækket over situationens udvikling, leder skovhuggeren efter lidt støtte og hjælp. Han vender sig mod en eg og et fyrretræ og beder om en deres vurdering af situationen. Begge stiller sig på tigerens side. De mener, han bare skal ædes.

Desperat forsøger skovhuggeren at få et andet input. Han spørger en nysgerrig skade, der netop er landet i et af træerne. Skaden, der lige er kommet til, har ikke set optrinet. Den beder tigeren og skovhuggeren om at genskabe situationen, så den kan komme med en fair bedømmelse.

Den tåbelige tiger går tilbage i mudderhullet. Nu sidder den fast igen! Skovhuggerens liv er reddet og på grund af denne historie, har skader længe været set som menneskets venner.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir