Mitsukuni trodser skelet-spøgelset – Kuniyoshi plakat

Mitsukuni trodser skelet-spøgelset - Kuniyoshi plakat

Det monstrøse skelet-spøgelse er brudt gennem paladsets vægge for at true Mitsukuni og hans samurai-makker på billedet af Utagawa Kuniyoshi. Plakaten illustrerer en gammel Japansk myte om prinsesse Takiyasha, der var datter af en oprørsk hersker fra provinsen, som forsøgte at kuppe kejseren og lave sin egen regering. Hans kupforsøg slår fejl og efter faderens død bliver Takiyasha boende i ruinerne af slægtens palads. Stedet hjemsøges af faldne soldaters genfærd og Takiyasha tyr til heksekunster og sort magi i sin tørst efter hævn over faderen.

I scenen på billedet er kejserens udsending, samuraien Oya no Taro Mitsukuni og hans følger, trængt ind på paladset for at lede efter prinsessen og andre overlevende oprørere. Takiyasha forsøger at overvinde dem ved at bruge en magisk besværgelse, som fremkalder en Gashadokuro – Et gespenst der består af de døde soldaters knogler og som truende rejser sig over helten Mitsukuni.

Det originale træsnit udkom i ca. 1844 og bestod oprindeligt af tre dele, i et såkaldt triptykon. På plakaten er delene samlet til ét billede, hvor skelet-spøgelset angriber de udsendte samuraier, mens Takiyasha læser op af skriftrullen med den sorte magi.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Utagawa Kuniyoshi
  • Originalt Medie: Japansk Træsnit
  • År: 1844
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir