Rævenes bryllupsoptog – Asai Chu plakat

Rævenes bryllupsoptog - Asai Chu plakat

Asai Chu’s billede med rævenes bryllupsoptog er en illustration af en gammel Japansk myte. I Japan er ræve magiske væsner. Rævene kendes som kitsune og kan antage menneskelige former. Når de holder bryllupsoptog som de gør på plakaten, kaldes det Kitsune no yomeiri, og der knytter sig mange myter og sagn til fænomenet.

Kitsune no yomeiri

På en dag hvor solen skinner og det samtidig regner, er det bedst at du lader dine børn lege inde. For i den slags vejr kan man af og til se rævene holde bryllupsoptog og du kan aldrig være sikker på, hvor de fører dig hen og hvem, de tager som brud. Men du kan regne med én ting – Rævene vil altid prøve at narre dig og de leder dig ud på afveje og til steder, du slet ikke burde være.

Bryllupsoptoget i skoven

En af historierne om rævenes bryllupsoptog lyder nogenlunde sådan her: En mand rejser gennem skoven en solbeskinnet dag, da det ud af det blå begynder at regne. ”Rævene holder nok bryllup” tænker manden, og fortsætte hen ad skovvejen. Lidt længere fremme på får han øje på en smuk kvinde. Hun vender sig om og smiler til ham, og de fortsætter begge deres vandring. Kvinden vender sig flere gange og smiler til manden og hver gang mærker han sit hjerte slå et ekstra slag. Da hun kommer til en klynge af træer vender hun sig og nikker med hovedet til manden, som for at vise, at han skal følge hende.

Inde mellem træerne brækker kvinden et par kviste af en busk, og sætter dem i håret. Så snart hun gør det, bliver kvistene til smukke hårnåle. Hun stryger hånden over barken på et stort træ, og mens hun går rundt om det, forvandles hendes tøj til en prægtig hvid brudekimono. ”Hvor forunderligt” tænker manden for sig selv. ”Hun må være en kitsune”.

Snart nærmer de sig en bambus-lund og nu begynder flere ræveformede ansigter at dukke op fra skoven. Nogle af dem kommer med papirlanterner og andre har en bærestol, som den smukke kvinde sætter sig ind i. Alle rævene er klædt i pragtfulde kimonoer som er dekoreret med deres slægters særlige mærker og familievåben. ”Jeg havde ret. Det er et kitsune-bryllup” tænker manden begejstret. ”Sikke et spektakulært og sjældent syn!”

Manden følger efter bryllupsoptoget i lang tid og de kommer dybere og dybere ind i skoven. Endelig standser optoget. De er kommet til et stort palæ med stråtækt tag, som ligger smukt i en lysning blandt træerne. Alle kitsune-rævene går ind i huset og manden tænker, at det må være her, bryllupsceremonien skal foregå. Har han mon ret? Han leder efter et sted hvor han kan se hvad der foregår inde i huset. Højt oppe på væggen ved siden af den store stentrappe, er der et rundt hul. Manden må strække sig for at se ind. Nu har han en god udsigt til hele scenariet, der udspiller sig inde i huset. Indenfor er der rigt dekoreret og dækket op på dyrebare borde. Kitsune-rævene har taget plads ved bordene og nu begynder ceremonien, hvor bruden får sin gom. ”Det er ligesom et menneske-bryllup” tænker manden, mens han kigger ind af det lille hul.

Efter nogen tid bliver manden træt af at stå og strække sig for at se ind. Han trænger til en pause, kravler ned fra trappen og finder sin pibe frem. Da han tænder den og røgen danser i luften, ændres alt det han ser. Det, der for et øjeblik siden var et stort og flot palæ, er nu et lille shinto alter, som står på en stor sten i skoven. Det, han troede var en trappe, er nu den underste del af en stor sten-lanterne og det hul, han kiggede igennem, er det runde hul i lanternen! Kvinden og alle gæsterne er væk og alt, der er tilbage, er oplevelsen af at være blevet snydt. Selvom han vidste, at det var kitsune der var på spil, lod han sig narre og betage af deres magi.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Asai Chu
  • Originalt Medie: Japansk Træsnit
  • År: 1908
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir

Du skal også lige se her