Åkande plakater

Viser alle 8 resultater

Viser alle 8 resultater

De mest berømte plakater med åkander er nok dem, Claude Monet har malet. Monets åkander er kendt og elsket i hele verden og han brugte dem som motiv fra 1890’erne og frem. Inspirationen til at male de lidt eksotiske blomster kom fra den Japanske trend, der ramte europæiske kunst i slutningen af 1800-tallet. Man taler om fænomenet som Japonismen, hvor især impressionister som netop Monet og van Gogh lod sig inspirere af både motiver og farver fra de Japanske træsnit, der blev udstillet i Paris’ saloner.

Åkander var og er et poulært motiv i japan og asien, hvor de elskede blomster sammen med lotusblomster ofte blev brugt på dekorative træsnit. Der er en stigende interesse for både plakater med åkander og Claude Monets værker i det hele taget, og Monet havde en stor produktion af billeder med motivet.

I Danmark bruges betegnelsen åkande bredt om de blomster, der ligner åkander. Der er egentlig tale om flere slægter, men de færreste skelner mellem dem, når de leder efter plakater med åkander. Vi har håndplukket et udvalg, hvor der både kan være billeder af nymphéas (nøkkeroser) og nuphar (åkander) iblandt.