Chakra Plakater

Viser alle 7 resultater

Viser alle 7 resultater

Chakraplakaterne er en moderne og stilfuld variation over et klassisk tema: Chakraerne og deres farver, som bruges til meditation og som dekorative elementer, der er med til at sætte energien i rummet. De syv chakraer har hver sin farve som traditionelt bruges til at balancere og heale det pågældende chakra. Du kan købe plakater med de farver, der knytter sig til hvert chakra.

Hvert chakra knytter sig til et energicenter i kroppen. De knyttes til vores fysiske og psykiske velvære og menes at have en stor indflydelse på vores livsenergi eller chi. Ordet chakra kommer fra sanskrit og betyder hjul eller cirkel. Derfor afbildes de ofte som en cirkulær form, som kan minde om en planet i en af regnbuens farver.

De syv chakraer

Der er forskellige traditioner indenfor chakraer. Den mest udbredte model arbejder med syv chakraer med hver deres farve og eventuelt en mandala eller et symbol, der knytter sig til hvert enkelt chakra. Chakraerne er fordelt langs en energibane der kaldes sushumna. Den strækker sig langs rygraden fra rodchakraet ved bunden af rygsøjlen, til kronechakraet på toppen af hovedet. I kundalini yoga arbejder man med at aktivere og balancere alle chakraerne for ultimativt at opnå en gennemstrømning, der leder til kundalini-rejsning og awakening eller spirituel oplysning.

Chakraerne og deres farver

Chakrafarverne der knyttes til de enkelte chakraer er rød, orange, gul, grøn, blå, indigo og lilla eller hvid.

Første chakra

Det første chakra er rodchakraet som er associeret med grounding og jorden som element. Det er lokaliseret ved bunden af rygsøjlen og relaterer til følelsen af sikkerhed og overlevelse. Chakraets farve er rød og du kan meditere på den røde farve for at balancere dit rodchakra og bearbejde eventuelle blokeringer.

Andet chakra

Det andet chakra kaldes hara eller det sakrale chakra. Det findes mellem navlen og kønsorganerne og er forbundet med sensualitet, seksualitet, skabelse og kreativitet. For at balancere og rense dit andet chakra, kan du bruge en orange farve. Et balanceret sakralt chakra er associeret med følelsen af at være energisk, vital og i live.

Tredje chakra

Solar Plexus chakraet er det tredje chakra rækken. Det findes over navlen og er blandt andet associeret med personlig styrke, selv-transformation og handlekraft. Farven er gul og du kan meditere på den stærke gule energi for at rense og skabe balance i det tredje chakra.

Fjerde chakra

Hjertechakraet, det fjerde chakra, er centeret i rækken af de syv chakraer. I den moderne vestlige kultur forbinder vi hjertet med en rød farve, men i chakrasystemet er hjertets farve grøn. Hjertechakraet er forbundet med empati og kærlighed – Både kærligheden til dig selv og andre og den ubetingede universelle kærlighed. Når du arbejder med at åbne og balancere hjertechakraet kan du bruge den grønne farve. Et balanceret hjertechakra understøtter gode relationer og din accept af dig selv.

Femte chakra

Det femte chakra er halschakraet. Det er lokaliseret i området ved halsen og nakken og knytter sig til tydelig kommunikation og din evne til at udtrykke dig klart og sandfærdigt. Halschakraets farve er en klar blå. Du kan meditere på den blå farve for at balancere chakraet og fjerne blokeringer, så energien kan flyde frit.

Sjette chakra

Det sjette chakra kaldes for det tredje øje. Du finder det i området lidt over midten af øjenbrynene og det er det chakra, der er associeret med intuition, klarsyn og erkendelse. Farven for det tredje øje chakraet er en dyb indigo, nattehimlens farve, der vibrerer mellem blå og lilla. Du kan bruge den indigo-blå farve til en meditation, hvor du lader farven strømme igennem dig for at balancere energien i dit tredje øje chakra.

Syvende chakra

Øverst på hovedet finder du det syvende chakra, der kaldes krone-chakraet. Det er forbundet med højere bevidsthed, oplysning og ren ånd og betragtes som forbindelsen til kosmos eller det højere selv. Kronechakraets farve er violet-lilla eller en strålende hvid og du kan meditere på farven for at heale og skabe balance i områder, der har at gøre med din forbindelse til det højere selv.