Drue plakat – Muscat of Alexandria Grapes

Drue plakat - Muscat of Alexandria Grapes

Plakat med Muskat druer fra det botaniske pragtværk, Pomona Britannica.

Billedet af druerne – Muscat de Alexandria, er skabt af George Brookshaw omkring 1812. Det originale tryk udkom oprindeligt i et stort folio-format som en del af Pomona Britannica – en optegnelse over det ypperste indenfor de frugter, der blev dyrket i Storbritannien.

Brooskshaw fandt sine motiver i haver og parker i, og omkring London. Nogle af frugterne på hans billeder kommer fra parken ved Kensington Palace. Parken og haven tilhørte Prinsen af Wales, der var en af Brookshaws gode kunder og velgørere. Andre af frugterne har han fundet i orangerierne og parken ved The Royal Garden omkring Hampton Court. Her findes blandt andet en stor samling eksotiske planter i det, der kaldes ”Queen Mary II’s Exoticks Collection”.

Illustrationen af muskat-druerne på plakaten er udført i en blanding af akvatinte og forskellige graveringsmetoder. Den måde druerne er afbildet mod en mørk baggrund, skiller sig markant ud fra de botaniske værker, der ellers fandtes og udkom i starten af 1800-tallet. Druerne står tydeligt frem i kontrast til den mørke baggrund og man får helt lyst til at smage!

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: George Brookshaw
  • Originalt Medie: Akvatinte/Gravering
  • Stil: Botanisk, Vintage
  • År: 1812
  • Kilde: Pomona Britannica
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir