Hasselnød plakat – Filberts and Nuts

Hasselnød plakat - Filberts and Nuts

Plakat med hasselnødder – Filberts and Nuts – fra det botaniske pragtværk, Pomona Britannica.

Billedet med de forskellige hasselnødder – White, Scarlet, Barcelona, English Cob, Swainson Nuts, White and Brown Hazel, er skabt af den Britiske maler og illustrator George Brookshaw. Filberts er en betegnelse der bruges om storfrugtet hassel og illustrationen med hasselnødderne fra 1812 er oprindeligt udført som gravering og akvatinte med håndkolorerede elementer. Det originale tryk udkom første gang i et stort folio-format som en del af Pomona Britannica serien – En optegnelse over det ypperste indenfor de frugter, der blev dyrket i Storbritannien i begyndelsen af 1800-tallet.

George Brookshaw fandt sine motiver i store haver og parker i London-området. Nogle af frugterne på hans billeder kommer fra parken ved Kensington Palace. Parken og haven tilhørte Prinsen af Wales, der var en af Brookshaws gode kunder og velgørere. Andre af frugterne har han fundet i orangerierne og parken ved The Royal Garden omkring Hampton Court.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: George Brookshaw
  • Originalt Medie: Akvatinte/Gravering
  • Stil: Botanisk, Vintage
  • År: 1812
  • Kilde: Pomona Britannica
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir