Kohada Koheijis genfærd – Hokusai plakat

Kohada Koheijis genfærd - Hokusai plakat

Kohada Koheijis genfærd kigger ned i sengen over moskitonettets kant, på plakaten med gyser-motivet af Katsushika Hokusai.

Ifølge den gamle japanske spøgelseshistorie var Kohada Koheiji en dårlig skuespiller og en sølle ægtemand. Hans evner indenfor skuespilfaget var begrænsede. Der var kun få blandt kolleger og teaterfolk, der kunne se hans potentiale. Først da en kabuki-instruktør forbarmede sig over ham og gav ham en rolle som yurei, begyndte der at komme gang i hans karriere. En yurei er et spøgelse i den japanske folklore og Kohada passede perfekt til rollen: Han var tynd og bleg, havde mørke indsunkne øjne og et langt og uplejet hår. Instruktøren så muligheden for at spare på kostumerne og sminken, og Kohada tog rollen til sig og udfyldte den med glans.

Hans kone Otsuka var mindre imponeret. Hun syntes stadig at han var uduelig og sammen med sin elsker Adachi, planlagde hun at skaffe ham af vejen. På en teatertourné fik Otsuka arangeret, at Kohada tog på fisketur med Adachi i Asaka Sumpen.  Da de var tilpas langt fra bredden, skubbede Adachi den godtroende Kohada overbord og ned i sumpen, hvor han blev efterladt til at drukne i det plumrede vand.

Kohada var ikke tilfreds med at ligge død på bunden af sumpen. Han opstod igen som et genfærd og begyndte at plage sin utro kone og hendes elsker.  Alle de tricks han havde lært for at perfektionere sin rolle som spøgelse, kunne han nu bruge imod dem, der havde gjort ham ondt. Han fortsatte ufortrødent med at hjemsøge konen og elskeren, indtil han drev dem til vanvid. I Hokusais skildring hænger Kohada Koheiji som et trist spøgelse over moskitonettet og kigger ned til den troløse kone og hendes morderiske partner i deres fælles seng.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Katsushika Hokusai
  • Originalt Medie: Japansk Træsnit
  • År: 1831
  • Kilde: Hyaku Monogatari - One hundred ghost stories
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir