Oiwas genfærd (Lanterne-spøgelset) – Hokusai plakat

Oiwas genfærd (Lanterne-spøgelset) - Hokusai plakat

Det ulykkelige genfærd Oiwa har taget form som en lanterne på plakaten med Hokusais illustration af den gamle japanske spøgelseshistorie.

Historien handler om Oiwa, der er gift med den arbejdsløse samurai Tamiya Iemon. Oiwa havde aldrig været særlig køn, så det var en stor succes for hendes familie, at få hende gift med en samurai – Også selvom han var fattig. Han måtte ernære sig som paraply-mager for at kunne forsøge sin familie, der udover OIwa tæller deres fælles første barn. Iemon forelsker sig dog hurtigt i en anden; den smukke Oume, som er datter til en rigere nabo, og forelskelsen er gengældt. De to bliver enige om at Oiwa kun er i vejen, og de sætter sig for at få hende ud af verden, så de kan leve livet sammen.

Tamiya Iemon prøver at tage livet af sin kone med en forgiftet ansigtscreme. Hans forsøg er dog uden succes. I stedet for at dø, begynder Oiwa at tabe håret og hendes ansigt bliver slemt vansiret. Iemon beslutter sig nu for at forlade Oiwa og det driver hende snart ud i et vanvid, der til sidst leder hende i døden. Efter sin ulykkelige død vender hun dog tilbage. Nu i form af et genfærd, der kan plage den troløse mand og hans nye brud. Hun antager flere forskellige former, når hun konfronterer sin svigfulde mand. I Hokusais berømte værk er hun vendt tilbage som en papirlanterne, der med sit triste blik minder Iemon om hvilken ulykke han har forsaget.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Katsushika Hokusai
  • Originalt Medie: Japansk Træsnit
  • År: 1831
  • Kilde: Hyaku Monogatari - One hundred ghost stories
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir