Pære plakat – Beurre & Colmar Pears

Pære plakat - Beurre & Colmar Pears

Plakat med Beurre og Colmar pærer fra det botaniske pragtværk, Pomona Britannica.

Billedet af pærerne – Brown beurre, Golden beurre og Colmar varianten, er skabt af George Brookshaw i 1807. Det originale tryk udkom oprindeligt i folio-format, og er en del af Pomona Britannica – En illustreret optegnelse over de allerbedste spisefrugter, der blev dyrket i Storbritannien.

Brooskshaw fandt sine motiver i haver og parker i, og omkring London. Nogle af frugterne kommer fra haven og parken ved Kensington Palace, der tilhørte Prinsen af Wales; en af Brookshaws kunder og velgørere. Andre af frugterne stammer fra orangerierne og parken ved The Royal Garden omkring Hampton Court, som rummer en stor samling eksotiske planter i ”Queen Mary II’s Exoticks Collection”.

Illustrationen af de gode spisepærer er udført i en blanding af akvatinte og forskellige graveringsmetoder. Den måde de modne frugter er afbildet mod en mørk baggrund, skiller sig markant ud fra de øvrige botaniske værker, som fandtes og blev udgivet i starten af 1800-tallet. Billedet af pærerne mod en kontrasterende baggrund giver plakaten en særlig elegance, og et klassisk og meget dekorativt udtryk.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: George Brookshaw
  • Originalt Medie: Akvatinte/Gravering
  • Stil: Botanisk, Vintage
  • År: 1807
  • Kilde: Pomona Britannica
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir