Claude Monet plakater

Viser alle 8 resultater

Viser alle 8 resultater

Claude Monets åkander var sammen med hans malerier af broen i den japanske have i Giverny ekstremt populære op gennem 1980’erne. Plakaterne med Monets kendte motiver prydede væggene på alt fra pigeværelser til pizzeriaer i provinsen og når noget er så populært, ender det ofte med foragt. Efter at have været dømt ude som dårlig smag i mange år, er der flere som igen er begyndt at få øje på de åbenlyse kvaliteter i Monets værker. Åkanderne er Monets særlige kendetegn, men også hans portræt af sin lille familie på billedet “Kvinde med parasol” eller “La Promenade”, som det også kaldes, er blandt hans elskede værker.

Den japanske inspiration hos Monet

Claude Monet var kraftigt inspireret af japansk kunst og kultur, og havde selv en skattet samling af japanske træsnit hængende i sit hjem. Han begyndte at male åkander omkring 1897 og det var et motiv han blev ved med at vende tilbage til og udforske i sine mange malerier.

Monets have i Giverny var en vigtig inspiration og kilde til motiverne i hans billeder.  I 1893 købte han et stykke land ved Clos Normand, som han med årene forvandlede til sit eget frodige franske paradis. Haven blev anlagt med Japansk inspiration og en del af haven var en vand-have med kanaler og damme, hvor han havde sine åkander og anlagde en bro efter inspiration fra et af de træsnit, han havde i sin samling.