Claude Monet plakater

Viser alle 8 resultater

Viser alle 8 resultater

Plakater med Claude Monets åkander var sammen med hans malerier af broen i den japanske have i Giverny ekstremt populære op gennem 1980’erne. Plakaterne med hans kendte motiver prydede væggene på alt fra pigeværelser til pizzeriaer i provinsen og når noget er så populært, ender det ofte med foragt. Efter at have været dømt ude som dårlig smag i mange år, er flere igen begyndt at få øje på kvaliteterne i Monets værker.

Claude Monet var kraftigt inspireret af japansk kunst og kultur, og havde selv en skattet samling af japanske træsnit, der hængte i hans hjem. Han begyndte at male åkander i 1897 og det var et motiv han blev ved med at udforske i sine malerier.

Monets have i Giverny var en vigtig kilde til motiverne i hans malerier.  I 1893 købte han et stykke land ved Clos Normand, som han med årene forvandlede til sit eget frodige paradis. Haven blev anlagt med Japansk inspiration og en del af haven var en vand-have, hvor han havde sine åkander og anlagde en bro efter inspiration fra et af de træsnit, han havde i sin samling.