Japandi plakater

Viser 1–16 af 110 resultater

Viser 1–16 af 110 resultater

Japandi plakater er kunstplakater der passer til japandi-stilen. Det er en trend  som forener det bedste af  japansk og skandinavisk design. – En form for fusion mellem de to verdener og det japanske og det nordiske klæder hinanden rigtig godt. Indretningsstilen er enkelt og dæmpet, og hvis du elsker danske designklassikere, er du allerede godt med på bølgen.

Skandinavien møder Japan

Moderne dansk design har gennem årene fundet stor inspiration i den japanske tradition for enkelt og funktionelt design. I Japandi stilen bringes flere japanske elementer ind i et skandinavisk univers med lyse farver og ærlige og naturlige materialer. En enkel og overkommelig måde at opdatere indretningen, så den bliver mere japandi-inspireret, er med plakater med japanske motiver.

Tidløs japandi kunst

Træsnit og kunst fra shin-hanga bevægelsen er oplagte elementer i Japandi style. Det er blandt andet kunstnere som Ohara Koson der bragte fornyelse og nyt liv til de klassiske japanske kunst-discipliner.  Kosons hvide påfugl på en grøn baggrund er en tidløs klassiker, der også er meget populær, og mange af hans motiver med blomster og fugle passer perfekt ind i moderne danske hjem med en trendorienteret indretning.

En anden kunstner der også er relevant og populær i Japandi-sammenhæng er Watanabe Seitei, hvis arbejder og kuraterede værker har et overraskende moderne grafisk udtryk.  Blandt Watanabe Seitei plakaterne er det arbejder som træsnittet med den lyserøde himmel og fugle og skyer på himlen, der matcher godt med en dansk indretningsstil og smag. Den japanske enkelhed i motiverne spiller godt op mod danske designklassikere.  Motivernes lidt rå og grove karakter giver dem en særlig poesi, der fungerer perfekt sammen med  de forædlede designmøbler i nordiske træsorter, der tilhører den skandinaviske designarv.