Japandi plakater

Viser 1–16 af 91 resultater

Viser 1–16 af 91 resultater

Japandi plakater er kunstplakater der passer til japandi-stilen,  som forener japansk og skandinavisk design. Det en er en fusion mellem det bedste af to verdener og det japanske og det nordiske klæder hinanden godt. Indretningsstilen er enkelt og dæmpet, og hvis du elsker danske designklassikere, er du allerede godt med på bølgen.

Moderne dansk design har gennem årene fundet stor inspiration i den japanske tradition for enkelt og funktionelt design. I Japandi stilen bringes flere japanske elementer ind i et skandinavisk univers med lyse farver og ærlige materialer. En enkel og overkommelig måde at opdatere indretningen, så den bliver mere japandi-inspireret, er med plakater med japanske motiver.

Træsnit og kunst fra shin-hanga bevægelsen er naturlige elementer i Japandi style. Det er blandt andet kunstnere som Ohara Koson der bragte fornyelse og nyt liv til de klassiske japanske kunst-discipliner.  Kosons hvide påfugl på en grøn baggrund er en tidløs klassiker og mange af hans plakater passer perfekt ind i moderne danske hjem.

En anden kunstner der også er relevant i Japandi-sammenhæng er Watanabe Seitei, hvis arbejder har et overraskende moderne grafisk udtryk.  Blandt Watanabe Seitei plakaterne er det arbejder som træsnittet med den lyserøde himmel og fugle og skyer på himlen, der matcher godt med en dansk indretningsstil og smag.