Circus Girl plakat – Helene Schjerfbeck

Circus Girl plakat – Helene Schjerfbeck

Circus Girl plakaten er en klassisk plakat med Helene Schjerfbecks portræt af cirkuspigen (Sirkustyttö/ Circus Girl). Billedet blev vist på hendes første soloudstilling, som blev holdt på Stenmans Konstsalong i Helsingfors i 1917. Det var Gösta Stenman der “opdagede” Helene Schjerfbeck og han var blandt de første, der anerkendte hendes særlige talent og på den måde åbnede døren til det etablerede kunst-etablissement.

Schjerfbeck startede som naturalist, men udviklede med tiden sin helt egen stil. Hun var inspireret af de franske impressionister og på den måde blev hun indirekte påvirket af Japonismen, som var den æstetiske motor bag mange af hendes kunstneriske inspirationskilder.

Hun malede både opstillinger og landskaber, og var en dygtig portrætmaler, som på sin helt egen vis fangede stemningen i sine modernistiske personskildringer. Modellerne var ofte kvinder – Bland andre hendes egen mor, som hun boede sammen med en stor del af livet, de lokale piger og kvindelige arbejdere og som her, en pige fra cirkus.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Helene Schjerfbeck
  • Originalt Medie: Olie på lærred
  • År: 1916
  • Kilde: Kansallisgalleria
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir

Du skal også lige se her