Helene Schjerfbeck plakat – Selvportræt på sort

Helene Schjerfbeck plakat - Selvportræt på sort

Helene Schjerfbecks selvportræt er et portræt af en stærk kvinde. Blikket er nøgternt, måske kritisk. Hvad ser hun, når hun betragter sig i spejlet?

Billedet på plakaten er malet i 1915, hvor Helene Schjerfbeck var 52 år gammel. Det er malet på et tidspunkt hvor hun netop har været alvorligt syg, og det kan læses på flere måder. Øverst på den sorte baggrund er hendes signatur – ikke som underskrift, men i en form, der kunne være hugget i sten.

Da hun malede billedet i 1915 havde hun endnu ikke fået sit gennembrud. Hun boede sammen med sin mor i en lille finsk kurby og som kunstner var hun som en enlig ø i en kunstverden og et land, der forsøgte at skabe sammenhængskraft gennem dyrkelsen af nationalromantiske motiver.

Den kvinde hun ser i spejlet, er klar til at rejse sig fra sin modgang. Hun er klar til at gå sin egen vej og hun er på vej mod at sejre. Hun er ingen martyr; Hun er genopstanden, viljestærk og klar til at træde frem for at gøre det, hun gør allerbedst.

Kvalitet

Plakaten er fremstillet af kraftigt FSC-certificeret papir i en lækker mat kvalitet. Den er trykt med miljøvenlig vandbaseret blæk med en høj farvetæthed. En Premium plakat med smuk farvegengivelse, lang holdbarhed og en lækker finish.

Detaljer

  • Kunstner: Helene Schjerfbeck
  • Originalt Medie: Olie på lærred
  • År: 1915
  • Kilde: Kansallisgalleria
  • Kvalitet: FSC-certificeret mat papir

Du skal også lige se her